FiskOnline - En tjänst alla kan använda!

FiskOnline - Så här går det till

För att ge dig som kund en så bra upplevelse som möjligt har vi fokuserat på att göra en lättanvänd tjänst som bara fungerar. Bra va!

FiskOnline är en tjänst som ger dig möjlighet att handla nyfångad, färsk och närproducerad fisk direkt av de lokala fiskarena i en komersiell hamn nära dig. Som kund har du möjlighet att välja mellan hel eller filéad(skinn-, och benfri) fisk. Fisken anländer bara ett par timmar efter att den fångats och är per definition nyfångad och färsk.

Du betalar för fisken här på www.fiskonline.se som är en handelsplats och hämtar själv din fisk hos fiskaren - du visar bara upp din kvittokod som du får på sms.

Testa själv! Vi får mycket beröm för hur enkelt det är att handla hos oss.


SÅ HÄR GÅR DET TILL

Fiskaren rapporterar in sin fångst
När fiskaren har fisk till försäljning så registreras detta på www.fiskonline.se så att du kan se vilken fisk som finns att köpa.

Så här ser du vart fiskaren säljer sin fisk
Du kan se vart fiskaren säljer sin fisk på två sätt. Det ena sättet beskrivs nedan under rubriken “Så här köper du fisk” och den andra kan du med hjälp av en kartbild se vart fiskaren befinner sig vid försäljningstillfället eller när han/hon ligger i sin hemmahamn i väntan på att gå ut på fiske. Du går in under menyn “DIN HAMN” för att komma till kartan som visar vart fiskarna befinner sig.

Så här köper du fisk
För att köpa fisk direkt går du in under menyn “KÖP FISK”. Där visas fisken som är till försäljning, vart den säljs, vilken tid du skall hämta den, plats för överlämnande och en karta. För att gå vidare och handla klickar du bara på den gröna knappen “Köp fisk”.
En ruta dyker upp och i den väljer du hur många kg du vill köpa.
I nästa steg väljer du fraktalternativ och sen kommer du till en summeringssida som visar totalkostnaden för köpet. Du genomför köpet genom att skriva in dina adressuppgifter o.dyl. samt trycker på knappen “Slutför köp”.
Du får ett kvitto på sms samt på mail innehållandes en sammanfattning av din beställning samt en kvittokod.
OBS! Kvittokoden skall du visa för fiskaren/distributören för att få dina köpta varor.

Läs mer på vår blogg och se en illustration på betalningens tillvägagångssätt här:
blogg.fiskonline.se/2014/05/04/fortydligande-av-kop-betalning-pa-fiskonline/


BETALNING

Vi använder Klarna som betalsystem där du kan betala via:

  • E-faktura utan avgift som kommer till din mail
  • Pappersfaktura som skickas hem till dig för en avgift av 5 SEK
  • Konto- /Kreditkort
  • Direktbetalning via bank
  • Delbetalning

 
ATT TÄNKA PÅ

  • Du kan genomföra köp hela tiden när det finns fisk till försäljning under "KÖP FISK". Tänk bara på att tiden som står utsatt är då du kan hämta dina varor.
     
  • Kom ihåg att du kan byta betalningsalternativ efter att betalningen är genomförd hos Klarna då du tryckt på knappen "Slutför köp"

 

VI HJÄLPER DIG MER ÄN GÄRNA

Om du känner dig osäker på hur du skall gå till väga när du skall genomföra ditt köp, är du hjärtligt välkommen ner till fiskaren i hamnen som hjälper dig. Ni kan enkelt genomföra köpet tillsammans genom mobiltelefonen. Du behöver inte ens ha ditt kreditkort med dig.


VILL DITT FÖRETAG HANDLA PÅ FiskOnline

Vi fakturerar ditt köp.
Se tillgängligheten här på FiskOnline.se och kontakta fiskaren du vill handla av, eller kontakta info@fiskonline.se så hjälper vi dig.


VARFÖR HAR FISKAREN INTE FISK TILL FÖRSÄLJNING HELA TIDEN? 

Att fiskaren eller fiskarena inte alltid har fisk till försäljning beror oftast på väder och vind. Blåser det mycket till sjöss är det riskabelt för fiskaren att ge sig ut då han/hon ofta är själva på sin båt. Ibland jobbar man i par, och sällan är man fler än två.

Brukar en fiskare ligga lite längre i hamn utan fisk till försäljning beror detta oftast på att denne bedriver ett annat typ av fiske och inte säljer direkt till konsument under en tidsperiod eller att fiskaren har andra sysslor vid sidan om fisket under vissa perioder.

 

Klicka för att läsa mer
ICA Nättran
Smarriga recept på färsk fisk!
Fiskarnas hamnar
Individuell prissättning