Traditionellt hantverk möter digital teknik

Vår idé och vision

FiskOnline bygger framtiden för ett hållbart fiske med minimal miljöpåverkan och selektiva fiskeredskap. Vi vill att haven skall blomma av liv igen och att fiskaren skall behandlas juste!

VÅR IDÉ
Vår idé är att förse konsumenter, restauranger och skolor med nyfångad, färsk, högkvalitativ och närproducerad fisk. Vi har också tagit fram en dekal som visar vår miljöstämplade fisk som innebär minimala transporter, lokalt fiskat, närproducerat och högsta kvalité. 
FiskOnline representerar delar av Sveriges fiskeflotta och låter våra fiskare informera om fisket och framtiden, samtidigt som vi stöttar ett småskaligt kustfiske i största utsträckning. Vi främjer också ett fiske som bedrivs på ett etiskt och traditionellt hållbart sätt med främst passiva fiskemetoder såsom garn och krok.

VÅR VISION
Vår vision är att skapa en hållbar framtid inom fiske. Vi vill knyta konsumenten direkt till fiskaren, och på så sätt minska långa transporter världen över och skapa en bättre miljö samt låta våra konsumenter, handlare, skolor och landsting ta del av råvaror av högsta kvalitet.

Vår vision skall också leda till ett bättre och mer selektivt fiske, med metoder och redskap som är biologiskt hållbara för haven.

“Vi vill inte bara att våra kunder skall bli mätta. Det skall även kännas etiskt rätt - att man gjort en god gärning. Man skall helt enkelt må bra av att äta vår fisk”
Patrik Stjerna - VD, FiskOnline

VÅR MISSION
Vår största utmaning är en föråldrad yrkeskår och utfiskning av haven.
FiskOnline gör skillnad både i smått och stort, i framtiden är vår väg den enda riktiga som både ger fiskaren bättre betalt och skapar bättre förutsättningar för levande och lekande hav.

VÅRT MOTTO
"Kortast väg från hav till tallrik"

VI TROR PÅ & ARBETAR FÖR
För FiskOnline är miljön viktig. Så pass viktig att vi vill minska transporterna till ett minimum och i största möjliga utsträckning samarbeta med distributörer som inte använder sig av fossilt bränsle för att driva sina fordon.
Vårt motto är “Kortast väg från hav till tallrik”

FiskOnline tror också på att fiska på ett traditionellt hållbart sätt - så som man gjort i generationer och på ett sätt som inte hotar fiskbestånden i havet, utan låter bestånden återhämta sig på ett kontrollerat sätt. Vi fiskar inte mer än nödvändigt!
Fisket bedriver vi i huvudsak med passiva redskap såsom garn och krok.

All fisk vi förmedlar är lokal-/närproducerad och riklig på näring. Något vi vill ge våra familjer och barn för att hålla sig friska och starka!

DIREKTHANDELN SOM DOG UT FÖR 20 ÅR SEDAN

Kommer du ihåg den tiden då du tillsammans med din far eller morfar gick ned till hamnen för att köpa färsk fisk. Ibland kom till och med sillamoppen förbi huset och erbjöd fisk. Ni köpte en kasse med lite flundror, kanske någon torsk och lite sill och när ni väl kom hem efter ett trevligt samtal med de lokala fiskarna, lagade mor eller far en himmelskt god middag på den färska fisken.

 

FiskOnline gör det nu åter möjligt att handla färsk fisk av dina lokala fiskare, fast på ett modernt vis. Nu bättre och mer effektivt än någonsin med hjälp av digital teknik, utan onödiga och miljöfientliga transporter tvärs över jordklotet.

idé & vision
Vi fiskar hållbart!
Klicka för att läsa mer
ICA Nättran
Smarriga recept på färsk fisk!
Fiskarnas hamnar
Individuell prissättning